Programma

MENTLATENIGHT.TV

"Ik kan niet dansen, zingen of acteren, maar wel praten en vragen stellen ..... daarom presenteer ik een talkshow..."

Jurgen Verstrepen

Ex-politicus en mediafiguur Jurgen Verstrepen start op 28 september met een dagelijkse LATE NIGHT Talkshow op de snelst groeiende digitale zender in Vlaanderen, MENT TV.

In dat programma maakt talkshowpresentator Jurgen Verstrepen z’n come back op televisie in Vlaanderen. We zien een andere Verstrepen dan we kennen.

 

Jurgen Verstrepen: “In MENT TV LATE NIGHT staan de woorden respect en eerlijkheid bovenaan. De werktitel van de gesprekken is respectvol fileerinterview. Natuurlijk zal ik af en toe een vraag teveel stellen, da’s immers mijn handelsmerk maar we willen diepte, menselijkheid en intimiteit weergeven. Op Vlaamse televisie is er sowieso te weinig aandacht voor een goed gesprek met een studiogast, met MENT TV LATE NIGHT willen we dit gesprek alle kansen geven.”

 

Verstrepen was eind jaren 80 de eerste Talkradiopresentator in Vlaanderen, lanceerde als eerste eind jaren 90 het interactieve politieke en maatschappelijke radio -en televisieprogramma ZwartWit op VTM en stond ook aan de wieg van de eerste online kiesvotings met zijn internetbedrijf Politicsinfo. In 2004 verliet hij de media en koos voor het parlement en de commissie media, maar nu na anderhalf jaar stilte is hij terug.

Jurgen Verstrepen: “Ik heb bewust de politiek verlaten om terug te keren naar mijn grote liefde; media. Het laatste jaar klampten mensen mij op straat aan om terug te starten op radio en televisie. Het verbaasde me telkens weer en wie ben ik om de vraag van de bevolking te negeren? Ik stel vast dat men mijn politieke zijstap ondertussen vergeven heeft en mij terug als interviewer wil zien. Het feit dat MENT TV mij het vertrouwen geeft om hun doorgroei gestalte te geven doet mij veel plezier”

 

MENT TV LATE NIGHT met Verstrepen zal ontspannend zijn en ook verrassend. Nieuwtjes, roddels, persoonlijke meningen, verdediging op interviews van de boekjes en kranten… het is de ruggengraat van het nieuwe interactieve programma.

 

Marc Hallez: “MENT TV mocht in haar 4-jarig bestaan een fikse groei optekenen. Meer dan 1.000.000 Vlamingen kijken op maandbasis met regelmaat naar de zender en vooral, men kijkt veel langer dan in de begindagen. De communicatie ‘ De leukste radio zit in je TV’, met als onderliggende boodschap de zender op te zetten als radio op TV, heeft haar doel niet gemist. Met een regelmatige marktpenetratie van boven de 20% maakt de zender zich dus klaar voor een uitbreiding van haar programmatie. We doen dat met iedere avond gemiddeld 4 a 5 uur dagverse programma’s We zijn verheugd over de samenwerking met Jurgen. We zijn er ook van overtuigd dat we naast de klassieke groep kijkers gegadigden zullen aantrekken die eerder die avond De Ideale Wereld of andere actualiteitenprogramma’s bekeken. Net daarom programmeren we MENT LATE NIGHT om 23 uur, als slaapmuts voor de actieve gedreven Vlamingen’.

 

Vanaf 28 september ontvangt Jurgen Verstrepen 4 dagen per week, van maandag tot donderdag, een centrale gast in MENT LATE NIGHT. Dit keer presenteert Jurgen géén politiek discussieprogramma, wel een sprankelende spitse talkshow afgewisseld met muziek. Dit wordt zonder twijfel het meest besproken programma van MENT TV.

 

Jurgen Verstrepen: “We hebben bewust gekozen om een breed publiek aan te spreken en geen politici uit te nodigen, behalve als ze op privévlak een verhaal te vertellen hebben. Politieke discussies laten we over aan de Canvassen van deze wereld. Trouwens, je ziet aan de falende kijkcijfers hoe weinig interesse er in dergelijke programma’s in Vlaanderen is”.

 

Zoals we van Verstrepen gewoon zijn krijgt het programma ook een uitgebreide nieuwe media onderbouw.

 

Jurgen Verstrepen: “ Enerzijds hebben we het programma op televisie maar anderzijds zetten we zwaar in op social media. Het programma zal de kijkers interactief betrekken via instagram, twitter, snapchat en facebook. De afleveringen zullen in HD via een afzonderlijk kanaal bekeken kunnen worden op smartphones en tablets én het programma lanceert een nieuwe entertainment website met dagelijkse updates. Kortom, niemand in Vlaanderen zal kunnen ontsnappen aan het programma”.

 

LATEST GIGS

Copyright @ All Rights Reserved